Истражувања

istrazuvanja 5

Перцепцијата на граѓаните за владеењето на правото во РМ (која што е документирана преку бројните истражувања на јавното мислење, меѓународните извештаи и веќе спроведените истражувања од страна на граѓанските организации) е поразително лоша.

Граѓаните не веруваат во владеење на правото, затоа што најголемиот број од нив лично се соочиле со некоја неправда во некоја институците. Заради ваквата состојба, се отвори голема потреба од лоцирање на причините кои довеле до овој степен на недоверба.

За да дадеме свој допринос во прецизирање на сликата и лоцирање на најкритичните точки во општеството, кои доведоа до сериозни аномалии, ние сме фокусирани на истражувања преку конкретни примери во две конкретни области:

  • Истражувања во делот на корупцијата и организираниот криминал кои се главна причина за нефункционалноста на државните институции кои работат селективно и по партиски директиви.
  • Истражувања во делот на правосудството кои според нас се клучната и најкритичната точка од системот.

Здружението Зелена ЛУПА Скопје, врши истражувања преку директни контакти со граѓани, прибира податоци за конкретни случаи поврзани со корупција, организиран криминал и злоупотреби на правосудниот систем на Република Македонија.

civica grey

transparency95 g

RO KN Banner gr

 

Донатори, партнери и соработници

civica grey 
transparency95 g
 
RO KN Banner gr

Ние на социјалните мрежи

Придружете ни се на:  facebook11g  twitter11g  youtube11g

Контакт

Зелена ЛУПА - Скопје

building ул. Гоце Делчев бр.14 кат 3

phone 02 / 60 90 124

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

clock Понеделник-Петок: 09:00 до 17:00 часот

Локација