Мисија

Нашата мисија е подобрување на функционалноста и ефикасноста на институциите кои треба да работат согласно законите, неселективно и професионално.

Лоцирање на причините за состојбите во кои се наоѓа државата, точно детектирање на критичните точки, преку истражувања и анализи е првиот дел од нашата мисија. Вториот дел од нашата мисија е изготвување на конкретни предлог решенија за зајакнувањето на капацитетите на одредена институција, од аспект на интегритет и квалитет.

И така институција по институција, онолку колку што е во рамки на можностите. Ние знаеме дека не можеме да ја смениме состојбата. Нашата главна мисија е преку нашиот пример да поттикнеме што повеќе граѓани да се вклучат во граѓански активизам и да дадат свој допринос во подобрувањето на квалитетот на живот во нашата држава.

Подигање на јавната свест во насока на професионализација на институциите преку личен пример и преку истражувања базирани на конкретни случаи и примери е патот по кој чекориме.

misija1

civica grey

transparency95 g

RO KN Banner gr

 

Донатори, партнери и соработници

civica grey 
transparency95 g
 
RO KN Banner gr

Ние на социјалните мрежи

Придружете ни се на:  facebook11g  twitter11g  youtube11g

Контакт

Зелена ЛУПА - Скопје

building ул. Гоце Делчев бр.14 кат 3

phone 02 / 60 90 124

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

clock Понеделник-Петок: 09:00 до 17:00 часот

Локација