Развој

istrazuvanja 5

Кревање на граѓанската свест во насока дека институциите се сервис на граѓаните и дека се должни да работат неселективно, е мотивот кој што не натера да се организираме и започнеме со делување.

Секоја институција мора да работи по закон. Секоја институција мора да има силни институционални капацитети од техничи и кадровски аспект. Силните и независни институции се гаранција за функционалноста на државата. Интегритетот на секоја институција е најважниот фактор кој што влијае на степенот на професионализам и квалитет. Воспоставени стандарди кои задолжително ќе бидат почитувани во секоја институција се главен предуслов за владеењето на правото и функционалноста на демократијата.

Истражувањата и анализите кои што ги спроведува Зелена ЛУПА се со цел изготвување на конкретни предлог решенија и конкретни предлог мерки за развој на конкретни институции.
Нашата цел е изготвените конкретни предлог мерки да ги предочуваме до граѓаните и преку граѓански акции да влијаеме во подобрувањето на демократскиот амбиент во државата со удел во областа владеење на правото.

Развојот на институциите со конкретни предлог мерки, со конкретни предлози за измени на закони, конкретни предлог нови закони, предлози за подзаконски акти и конкретни предлози за намалувањето на степенот на корупцијата, се главниот предмет на работа на Зелена ЛУПА.

civica grey

transparency95 g

RO KN Banner gr

 

Донатори, партнери и соработници

civica grey 
transparency95 g
 
RO KN Banner gr

Ние на социјалните мрежи

Придружете ни се на:  facebook11g  twitter11g  youtube11g

Контакт

Зелена ЛУПА - Скопје

building ул. Гоце Делчев бр.14 кат 3

phone 02 / 60 90 124

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

clock Понеделник-Петок: 09:00 до 17:00 часот

Локација