За Нас

Зелена ЛУПА е здружение на граѓани кои се залагаат за владеење на правото, интегритет и функционалност на институциите и борба против корупцијата.

Системски пристап во следењето на работата на државните институции со особен акцент на следење на работата на правосудните институции и истражните органи, се приоритети во нашата работа.

Следење на работата на институциите преку конкретни примери, анализа на слабостите на системот и креирање на предлог решенија кои придонесуваат кон развој на институциите е главен делокруг на нашата работа.

Пратиципирање и придонес во општествениот живот преку граѓански активизам е начинот на кој ние можеме да влијаеме во подобрување на состојбите во институциите а со тоа да дадеме и свој граѓански придонес во делот на владеење на правото и зајакнување на демократските капацитети на државата.

Република Македонија заслужува да биде пристојно место за живеење и секој граѓанин, без разлика на етничка верска или било каква припадност, во пракса да ги има сите права загарантирани со уставот и законите.

civica grey

transparency95 g

RO KN Banner gr

 

Донатори, партнери и соработници

civica grey 
transparency95 g
 
RO KN Banner gr

Ние на социјалните мрежи

Придружете ни се на:  facebook11g  twitter11g  youtube11g

Контакт

Зелена ЛУПА - Скопје

building ул. Гоце Делчев бр.14 кат 3

phone 02 / 60 90 124

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

clock Понеделник-Петок: 09:00 до 17:00 часот

Локација